as

as

Saturday, January 23, 2016

CLANDESTINO

Είδαμε τα πτώματα παιδιών, γυναικών και αντρών. Τα ξαναείδαμε. Και άλλη φορά. Θα τα δούμε και αύριο και μεθαύριο. Και μετά ξανά. Πλέον, δεν νιώθεις τίποτα. Είναι απλά μία είδηση στις ειδήσεις, σε λίγο καιρό μπορεί να μην είναι ούτε καν είδηση. Αλλά δεν πειράζει γιατί είναι παράνομοι, δεν έχουν χαρτιά. Πρέπει να λυπάσαι όταν πεθαίνει κάποιος που δεν έχει χαρτιά;

Sunday, January 17, 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Φωτογραφίες σαν την παραπάνω είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, ακόμα και την εποχή της οικονομικής κρίσης. Μπορεί ο λουλουδοπόλεμος να φανερώνει ξεκάθαρα μία τάση για υπερβολή και βλαχοκιτσαριό, αλλά το θέμα που με τρομάζει δεν είναι τόσο το πως ξοδεύει κάποιος τα λεφτά του, όσο η αδράνεια και η αδιαφορία για τις σημαντικές αποφάσεις που διαμορφώνουν τις ζωές μας.

Monday, January 11, 2016

ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ


Ένα αεράκι ανανέωσης, ελπίδας και αισιοδοξίας φυσάει απο χθες στην ελληνική επικράτεια μετά την εκλογή του Κούλη. Είναι αυτό το ακαταμάχητο πάθος του ελληνικού λαού για ριζοσπαστικές αλλαγές που οδηγεί τη χώρα στο μέλλον.

Wednesday, January 6, 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ


Η κουβέντα για το ασφαλιστικό έφερε ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Είναι βέβαιο ότι οι σημερινές, αλλά και οι επόμενες, γενιές δεν μπορούν να πιστεύουν πως η εργασία στην Ελλάδα θα τους εξασφαλίσει κάποια σύνταξη για να ζήσουν με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής τους.

Monday, January 4, 2016

ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Ωραίες οι φιλικές μαζώξεις, οι ευχές, τα τραπεζώματα και τα καθιερωμένα ανθρωπιστικά συναισθήματα που εμφανίζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά καλώς ή κακώς το χριστουγεννιάτικο ροζ συννεφάκι δεν κρατάει για πάντα.