as

as

Friday, February 19, 2016

THE BIG SHORT


Όποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν τι πραγματικά έγινε στην Αμερική στις 15/9/2008 και πως γκρεμίστηκε η επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers ας προσπαθήσουν να βρουν ένα τρόπο και να δουν την ταινία "The Big Short". Μέσα σε 2 ώρες μπορείς να καταλάβεις αρκετά πράγματα για την κρίση, αλλά και για το πόσο ηλίθια είναι τόσο η δομή όσο και η φιλοσοφία της σημερινής καπιταλιστικής οικονομίας, όπου το χρήμα παράγει χρήμα απο μόνο του.

Saturday, February 6, 2016

ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ


Σωτήριο έτος 2006: Η απογευματινή πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη έχει τελειώσει χωρίς επεισόδια. Κάποιες ελάχιστες ταραχές έγιναν μέσα στο Πανεπιστήμιο, χωρίς να επεκταθούν στο κέντρο και χωρίς να διαρκέσουν πολύ. Όλα έδειχναν ήρεμα.

Monday, February 1, 2016

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡIKA ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ



Θα ξεκινήσω αυτό το κείμενο δίνοντας συγχαρητήρια στην αμερικάνικη πρεσβεία, τους μοντέρνους νεοφιλελέ φιλόσοφους που ευδοκιμούν στη χώρα, τους αριστεροδεξιούς φρουρούς της δημοκρατίας και τους άξιους μεγαλοδημοσιογράφους που απαίτησαν, και τελικά κατάφεραν, να ματαιωθούν οι τελευταίες θεατρικές παραστάσεις του έργου της Πηγής Δημητρακοπούλου "Ισορροπία του Νας".