as

as

Wednesday, March 23, 2016

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ


"Ζούμε την εποχή της βλακείας. Το βλέπεις και το αισθάνεσαι στην καθημερινότητα σου ότι η βλακεία έχει κυριαρχήσει. Όπου και αν κοιτάξεις γύρω σου, κάπου θα την πετύχεις, αφού ο ορίζοντας της βλακείας είναι απέραντος... Το ηφαίστειο της βλακείας έχει εκραγεί και η πυρακτωμένη λάβα της ηλιθιότητας κοντεύει να αγγίξει τα ουράνια. Ποτέ ξανά δεν είχαν μαζευτεί τόσοι πολλοί βλάκες, σε τόσο κρίσιμες θέσεις και με τόσους ηλίθιους υποστηρικτές από πίσω τους"

Όταν έγραφα το "Βήτα όπως Βλακεία" ήμουν 100% σίγουρος για την απόλυτη κυριαρχία της βλακείας και την έξαρση της ανθρώπινης ηλιθιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις κουβέντες με γνωστούς και φίλους η βλακεία ήταν πάντα παρούσα στην προσπάθεια μιας ικανοποιητικής ανάλυσης της πραγματικότητας. Συχνά, ήταν ο πρωταγωνιστής. Γιατί; Νομίζω ότι μία απλή ματιά στους ντόπιους και ξένους πολιτικούς είναι αρκετή.

Αν θέλεις κάτι παραπάνω ψάξε το εμετικό οικονομικό μοντέλο της παραγωγής εικονικού χρήματος, την τραπεζοκρατία που ελέγχει τον πλανήτη, την καταστροφή της φύσης στο όνομα του κέρδους, τα ψεύτικα παράγωγα και τα τοξικά ομόλογα και την εξωφρενική συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια ελαχίστων ανθρώπων.

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί και χρειάζεσαι περισσότερα επιχειρήματα, τσέκαρε τις θρησκείες, τις περιουσίες των θρησκευτικών ηγετών του πλανήτη, τα ιερά γραπτά του κάθε γιδοβοσκού προφήτη που έδρασε στη Μέση Ανατολή 2 χιλιάδες χρόνια πριν, τις στρατιές των πιστών ιερών μαχητών που θέλουν να τσακίσουν όλους τους υπόλοιπους άπιστους και να επαναφέρουν το μεσαίωνα. Εκατοντάδες χιλιάδες μορφωμένα άτομα επιμένουν ότι το δικό τους θρησκευτικό παραμύθι είναι καλύτερο από των άλλων και θα κάνουν ότι μπορούν για να αποδείξουν ότι ο αρχηγός τους είχε δίκιο όταν τα έλεγε μεθυσμένος σε κάποια έρημο.

Θέλεις και άλλα; Κοίταξε τι γίνεται στην πανέμορφη γειτονιά μας, τα Βαλκάνια. Δες τους καθυστέρακες που το 2016 ονειρεύονται τη Μεγάλη Ελλάδα, τη Μεγάλη Αλβανία, τη Μεγάλη Βουλγαρία και τη Μεγάλη Τουρκία. Άτομα χωρίς κανένα μέλλον, χωρίς την παραμικρή ικανότητα να σκεφτούν και χωρίς ίχνος αντίληψης θέλουν να επαναφέρουν το χάρτη στη χρονιά που τους βολεύει! Λες και η ιστορία παραμένει στάσιμη, δεν υπάρχουν μίξεις λαών, μετακινήσεις πληθυσμών, αλλαγές συνόρων, αντικρουόμενα συμφέροντα, συμμαχίες, μάχες, προδοσίες, πολιτικά παιχνίδια, χρόνια ακμής, αλλά και χρόνια παρακμής.

Μετά απο αυτά, δεν έχεις βρει τα ίχνη της βλακείας; Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και η δυναμική επανεμφάνιση του ρατσισμού τι λες να είναι; Δείγμα εξέλιξης; Οι ανθρώπινες σχέσεις που πάνε από το κακό στο χειρότερο; Η αδυναμία πραγματοποίησης ενός διαλόγου, όπου κάποιος μιλάει και κάποιος ακούει; Τα άπειρα ψέματα; Η αποθέωση της απατεωνιάς; Η λατρεία για την εικόνα και η απέχθεια για την ουσία; Έχεις δει τα σημερινά "είδωλα"; Τους έχεις ακούσει να μιλάνε;

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ δύναμη στους κατοίκους του Βελγίου, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Συρίας και όλου του κόσμου που παλεύουν με την αφρόκρεμα της ανθρώπινης ηλιθιότητας.

Solidarité avec le peuple belge

No comments:

Post a Comment