as

as

Tuesday, February 28, 2017

THE ART OF BANKSY


Από τις 14/1/2017 μέχρι τις 19/3/2017 φιλοξενείται στην Αμβέρσα του Βελγίου μία έκθεση με έργα του Banksy. Έτυχε να βρίσκομαι στο Βέλγιο πριν από λίγες μέρες και μπόρεσα να την επισκεφτώ. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ο ιδιόμορφος καλλιτέχνης ξεκίνησε να προκαλεί με τα έργα του στις αρχές του 2000, δίνοντας άλλη διάσταση στην έννοια της street art.

Με αφετηρία το Bristol της Αγγλίας και πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς σε αρκετές χώρες του πλανήτη, ο Banksy έγινε πασίγνωστος. Και όμως, ελάχιστοι άνθρωποι ξέρουν ποιος είναι, ο ίδιος απεχθάνεται τη δημοσιότητα και σιχαίνεται τους celebrities. Οι φήμες λένε ότι δεν πηγαίνει ούτε στις εκθέσεις του!

Παρόλα αυτά, ο χαμογελαστός μπάτσος, ο ελέφαντας στο δωμάτιο και τα χαρτονομίσματα με την πριγκίπισσα Νταϊάνα αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο και εκφράζουν αυθόρμητες ανατρεπτικές πολιτικές απόψεις που περνάνε έξυπνα μηνύματα που δεν μπορεί να αγνοήσει ο θεατής. Στα έργα του περισσεύει το χιούμορ, οι αντιθέσεις και η ζωντάνια του δρόμου. Κάποια από αυτά μπορείτε να τα δείτε παρακάτω. Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Σιούτη.








No comments:

Post a Comment