as

as

Friday, July 7, 2017

HAMBURG JYLY 2017


Εδώ και λίγες ώρες έχει ξεκινήσει να σχηματοποιείται ο πίνακας ζωγραφικής που απεικονίζει τα δύο στρατόπεδα στο Αμβούργο της βόρειας Γερμανίας. Τα στρατόπεδα των δύο πλευρών είναι κάτι παραπάνω από εμφανή σε όλους.

Από τη μία μεριά οι πολιτικοί και οι μαριονέτες τους. Οι νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη. Αυτοί που ευθύνονται για τις τρομακτικές οικονομικές ανισότητες που έχουν ξεφύγει ακόμα και από τη σφαίρα της φαντασίας. Αυτοί που εξαφανίζουν ολόκληρες χώρες μέσα σε λίγες μέρες, δημιουργούν πολέμους, ασπάζονται την ακραία λιτότητα και προκαλούν εκατομμύρια πρόσφυγες κάθε χρόνο. Τα πρόσωπα της καπιταλιστικής ασχήμιας.

Μαζεύτηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας για να μιλήσουν για θέματα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, της παγκοσμιοποίησης, του εμπορίου, της ψηφιακής πολιτικής, της υγειονομικής περίθαλψης και τη φτώχεια που κατακλύζει την Αφρική. Γεμάτοι καλές προθέσεις και κολασμένα αποτελέσματα για το 95% των κατοίκων της Γης. 

Από την άλλη πλευρά το πολύχρωμο πλήθος των διαδηλωτών. Το ελευθεριακό στρατόπεδο. Όσες και όσοι αντιδρούν στην τραπεζοκρατία, στις αγορές, στο νεοφιλελέ μοντέλο παγκοσμιοποίησης, στους πολέμους, στις θρησκείες, στους 50-100 ανθρώπους που κουμαντάρουν τις ζωές μας και τροφοδοτούν τον ανελέητο ταξικό πόλεμο. Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και της διπλανής χώρας. Ο κόσμος που υπερασπίζεται το δικαίωμα στο φαγητό και το νερό για όλους. Ο λαός που δεν ξεγελιέται από ομόλογα, παράγωγα και του κώλου τα εννιάμερα. Αυτοί που αντιστέκονται στη σαπίλα.

Ανάμεσά τους οι χιλιάδες μπάτσοι που προστατεύουν τους ισχυρούς. Οι υπηρέτες του νόμου.  Εξοπλισμένοι με ειδικές στολές, αποτελεσματικά όπλα, καρκινογόνα δακρυγόνα, σύγχρονες κάμερες και έτοιμοι να κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν το χέρι που τους ταίζει. Δεν θα διστάσουν να σκοτώσουν όταν τα πράγματα ζορίσουν για να αποδείξουν την πίστη τους. Το αίμα του Τζουλιάνι στη Γενοβα δεν τους στοιχειώνει. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Αμβούργου Ραλφ Μάρτιν Μέγιερ παραδέχθηκε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία του αστυνομικού σώματος της πόλης.

Καλή τύχη σύντροφοι...

No comments:

Post a Comment