as

as

Thursday, February 9, 2023

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Ο φονικός σεισμός της Δευτέρας άφησε πίσω του 16 χιλιάδες νεκρούς σε Τουρκία και Συρία, ενδεχομένως το τελικό νούμερο να είναι πολύ μεγαλύτερο, και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες. Επιπλέον, πολύς κόσμος έμεινε χωρίς σπίτι, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, ρούχα και φάρμακα.

Οι ανάγκες που προέκυψαν για τους συνανθρώπους μας είναι τεράστιες: Για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας απαιτούνται άμεσα χιλιάδες σκηνές και θερμάστρες για τις σκηνές, χιλιάδες κουβέρτες, θερμικά ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (πχ μακαρόνια και ρύζι), γάλα σε σκόνη, πάνες για μωρά και ενήλικες, είδη ατομικής υγιεινής και φάρμακα όπως οροί, γάζες και αντισηπτικά. Παραθέτω κάποια από τα καλέσματα για βοήθεια παρακάτω με την άκρως απαραίτητη υποσημείωση ότι υπεύθυνη για το μάζεμα, τη φύλαξη και την έγκυρη αποστολή είναι η κάθε ομάδα/οργάνωση που αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία.

Επίσης, όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Τουρκίας μαζεύουν πράγματα για τους σεισμοπαθείς στα γήπεδά τους. Παραθέτω τις διευθύνσεις των γηπέδων των 3 μεγαλύτερων συλλόγων της Κωνσταντινούπολης. Όσες/όσοι θέλουν να στείλουν λεφτά, η πιο αξιόπιστη πρόταση είναι αυτή η ΜΚΟ που μου πρότειναν έμπιστοι φίλοι από Τουρκία https://ahbap.org/disasters-turkey?fbclid=IwAR2Kw21ISTaZDcTfN7CG7Oiu7UdybcKqNjtWdroSJTRuAWQIlRkoRvdDjTQ

Ο λόγος που δεν αναφέρω κάτι συγκεκριμένο για την πολύπαθη Συρία είναι ότι όλη η βοήθεια στη Συρία περνάει μέσα από την Τουρκία και υπεύθυνοι για αυτό είναι η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Παρά την καταστροφή, οι δυτικοί «ανθρωπιστές» συνεχίζουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια και αντί να άρουν τις κυρώσεις και να επιτρέψουν την προσωρινή βοήθεια μέσω της Δαμασκού, εκεί που ζουν οι περισσότεροι Σύριοι, αφήνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν ακόμη περισσότερο.


Κωνσταντινούπολη

-) Beşiktaş, Vodafone Arena

Address: 1 Kadirgalar Street, Visnezade, Besiktas, Istanbul, 34357

-) Fenerbahçe, Ulker Fenerbahce Sukru Saracoglu Stadium

Address: Zühtüpaşa, Bağdat Cd. No 2, 34724 Kadıköy/İstanbul

-) Galatasaray, Nef Stadium

Address: Huzur Mh., Metin Oktay Caddesi, 34396 Sarıyer/İstanbul


Αθήνα

-) Συλλογικη Κουζινα El Chef

-) AYLAK Politiki Kouzina

-) Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

-) Αυτολεξεί (για Κουρδιστάν)


Θεσσαλονίκη

-) Κοινωνικό Κέντρο Ovradera

-) Κατάληψη Libertatia

-) Συνδικάτο Οικοδόμων, Σουρή 2 με Ολύμπου γωνία (Δευτέρα – Παρασκευή, 6 μ.μ. – 9 μ.μ)

-) Κατάληψη Βασιλικού Θεάτρου

-) ΑΠαΝ, Μουδανιών 18, Νέαπολη (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή μετά τις 20:00)


Πάτρα

-) Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω

-) Κατάληψη Παραρτήματος


Ξάνθη

-) Xanadu – Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος, Κουγιουμτζόγλου & 12 Αποστόλων

No comments:

Post a Comment