as

as

Tuesday, November 24, 2015

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ


Νοέμβριος 2015: Το τρίτο αριστερό μνημόνιο ισοπεδώνει ότι είχε μείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία, ενώ την ίδια ώρα η Ευρώπη κατεβάζει στρατό στους δρόμους της για να προστατευθεί από τους ισλαμοκαθυστέρακες που έχουν γίνει πραγματικά ανεξέλεγκτοι από τη στιγμή που άρχισαν να δαγκώνουν τα χέρια που τους προσφέρανε απολαυστικά γεύματα.

Η μανία για καταστολή, η αυξανόμενη τάση για συγκέντρωση πλούτου με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και η μάστιγα των "πιστών" απειλούν να διαλύσουν το ανθρώπινο είδος πριν την ώρα του. Με λίγα λόγια, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος του πλανήτη δυσκολεύεται να προβλέψει κάτι καλό για το μέλλον. Στην Ελλάδα όμως υπάρχει ακόμα αρκετό υλικό, ικανό να προσφέρει γέλιο στους πάντες. Οι θεαματικές κωλοτούμπες του Τσίπρα, η άμεση ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα "ναι σε όλα" και η υποκρισία των πολιτικών ήταν απλά το ορεκτικό.

Ένα ωραίο πρωί, ξυπνάς και μαθαίνεις ότι ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει τα 15 από τα τελευταία 41 χρόνια, έχει πάρει εκατοντάδες εκ ευρώ επιχορήγηση, έχει δεκάδες γραφεία στην ελληνική επικράτεια και αξιόλογο προσωπικό δεν μπόρεσε να κάνει εκλογές. Ένα κόμμα που δεν μπορεί να αναδείξει νέο πρόεδρο, άσχετα αν και οι 4 υποψήφιοι είναι μόνο για να πρωταγωνιστούν σε ταινίες τύπου ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος.

Είναι η αμήχανη στιγμή που βλέπεις την εντυπωσιακή αλήθεια να ξεδιπλώνεται μπροστά σου έτσι όπως είναι, είτε ανήκεις ακόμα στη θλιβερή συνωμοταξία των κομματόσκυλων, είτε ψήφισες έστω και μία φορά στη ζωή σου Νέα Δημοκρατία. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με πολιτικές ιδεολογίες και οικονομικά στοιχεία, εδώ τα πράγματα είναι απλά: Είναι μία απόδειξη για το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, είναι το πειστήριο της απέραντης ελληνικής βλακείας, είναι ο καθρέφτης που σε ξεγυμνώνει και σε ανακουφίζει.

Μήπως φταίνε οι Αμερικάνοι, οι Τούρκοι, οι Γερμανοί, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, που ένα κόμμα δεν μπορεί να ξεκινήσει μία εκλογική διαδικασία; Φταίνε τα Νεφελίμ; Φταίει η Μέρκελ; Φταίει ο καιρός; Όχι. Το μόνο που φταίει είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων άργησε να καταλάβει πόσο υπερβολικά χαμηλό είναι το διανοητικό επίπεδο των πολιτικών που κυβέρνησαν, κυβερνούν και θα κυβερνούν τον τόπο. Και αυτοί οι αστείοι πολιτικοί εκλέγονται από αστείους πολίτες.

Εδώ δεν υπάρχει θέμα καλών προθέσεων, γιατί τα πάντα κρίνονται από τις πράξεις. Τα "χαρισματικά" άτομα που θα τονώσουν την οικονομία, θα παλέψουν με τις αγορές, θα φέρουν επενδύσεις, θα πατάξουν τη διαφθορά και θα φέρουν την ανάπτυξη δεν μπορούν να βάλουν ένα πλυντήριο ή να παραγγείλουν πίτσες delivery.  

Η αλήθεια είναι δύσκολη έννοια και ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση. Επομένως, είναι δύσκολο να αποδεχθείς ότι τα ινδάλματα σου είναι τόσο άχρηστα, γιατί δεν έμαθες να εστιάζεις στην ουσία, αλλά να λατρεύεις την εικόνα. Και οι πολιτικοί είχαν λαμπερή εικόνα, μιλούσαν για οράματα και στόχους, φορούσαν ακριβά ρούχα, έβγαιναν στα πιο διάσημα τηλεοπτικά παράθυρα, πήγαιναν στα καλύτερα μαγαζιά, αλλά ήταν ηλίθιοι.

Το χειρότερο όλων είναι πως αυτοί οι ηλίθιοι έγιναν βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί επειδή κάποιοι τους έστειλαν εκεί. Και αυτοί οι κάποιοι είναι ο ελληνικός λαός. Καλώς ή κακώς, φίλε αναγνώστη αυτός είναι ο ελληνικός λαός. Αυτοί είμαστε. 

 

No comments:

Post a Comment