as

as

Saturday, February 6, 2016

ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ


Σωτήριο έτος 2006: Η απογευματινή πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη έχει τελειώσει χωρίς επεισόδια. Κάποιες ελάχιστες ταραχές έγιναν μέσα στο Πανεπιστήμιο, χωρίς να επεκταθούν στο κέντρο και χωρίς να διαρκέσουν πολύ. Όλα έδειχναν ήρεμα.

Ο Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου περπατάει αμέριμνος πάνω στην Εγνατία μαζί με κάποιους φίλους του. Όταν φτάνει προς την οδό Αγγελάκη τον πλησιάζουν 3-4 ασφαλίτες που ξεκίνησαν να τον χτυπάνε με ανεξήγητο μίσος. Στην περιοχή δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένοι ασφαλίτες, αλλά δεκάδες μπάτσοι. Μία διμοιρία των ΜΑΤ είναι εκεί, κάποιοι καπελάκηδες απολαμβάνουν το θέαμα, ο διευθυντής Ασφαλείας Νίκος Παππάς βλέπει τα πάντα να κυλούν ομαλά.

Ο Αυγουστίνος έχει γεμίσει αίματα, τον έχουν σακατέψει, αλλά οι μπάτσοι τον συλλαμβάνουν για αντίσταση κατά της Αρχής. Θα έβαζα θαυμαστικό στο τέλος της προηγούμενης πρότασης, αλλά είναι κάτι που γίνεται συνέχεια από τους μπάτσους οπότε δεν χρειάζεται. Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης της Θεσσαλονίκης λέει ότι ο φοιτητής τραυματίστηκε γιατί έπεσε σε ζαρντινιέρα. Ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης δηλώνει ότι η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία της αστυνομίας ήταν παροιμιώδης, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Πολύδωρας βλέπει επαγγελματισμό, μεθοδικότητα, σχέδιο και εφαρμογή του.

Ο Αυγουστίνος και η οικογένεια του πηγαίνουν στα δικαστήρια. Υπάρχει βίντεο απο το περιστατικό και η μαρτυρία καθηγητών πανεπιστημίου που ήταν εκεί κοντά. Οι δικαστές, όσο και αν το θέλουν, δεν μπορούν να κάνουν τα στραβά μάτια. Είναι από τις αμήχανες στιγμές που το κράτος δεν μπορεί να προστατέψει το κράτος. Πρόσφατα, το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την εφετειακή απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι μπάτσοι έχουν την απόλυτη ευθύνη, αποκρούοντας ταυτόχρονα και τις αιτιάσεις του δημοσίου, ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι "εντελώς υπερβολικό", όπως επίσης και τον ισχυρισμό ότι ο παθών ευθύνεται κατά 95% για ότι του συνέβη. Θα έβαζα θαυμαστικό στο τέλος της προηγούμενης πρότασης, αλλά μιλάμε για το ελληνικό δημόσιο οπότε δεν χρειάζεται.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να επιδικαστεί σε βάρος του δημοσίου αποζημίωση για την ηθική βλάβη (ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, πόνο, τρόμο κτλ που υπέστη ο Κύπριος). Η αποζημίωση προσδιορίστηκε στα 300.000 ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τις 450.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, από την επίδοση της αγωγής τον Ιούνιο του 2009. Και τώρα αρχίζουν τα ωραία: Αυτα τα λεφτά ποιος λέτε να τα πληρώσει; Ο μαλάκας, ο κυρ Παντελής, Έλληνας φορολογούμενος. Αυτός που μισεί τα κωλόπαιδα που σπάνε 5 τζάμια τραπεζών, αυτός που δεν αντέχει το κόψιμο των συντάξεων, θα πληρώσει 400 χιλιάρικα για τη μαλακία των μπάτσων. Καλό έτσι;

Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης έχει ιστορία σε φασιστικά περιστατικά που προκαλούν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που μέσα στο κεφάλι του έχει μυαλό αντί για σκατά. Η ζαρντινιέρα δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αφού υπάρχει και το χουντογλέντι, τα πράσινα σταράκια και οι δεκάδες εγκληματικές οργανώσεις που ανακάλυψε ο σύγχρονος Πουαρό της εποχής μας, Αθηναγόρας Παζαρλής. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Αυγουστίνο Δημητρίου που κυνήγησε το ελληνικό προτεκτοράτο και το ανάγκασε να πληρώσει για το έγκλημα του, παρόλο που στο ταμείο δεν υπάρχει μία. Ήταν άλλη μία διεθνής ξεφτίλα του ελληνικού προτεκτοράτου που πρέπει να γίνει γνωστή σε όλο τον πλανήτη.  

ΥΓ: Περιμένω την τοποθέτηση των γραφικών νεοφιλελέ, αυτών που μένουν Ευρώπη και θέλουν να κόψουν τις δημόσιες δαπάνες στην Παιδεία και την Υγεία, για τα 400 χιλιάρικα που πρέπει να πληρώσει το δημόσιο. Αυτά πρέπει να τα πληρώσουν όλοι ή μόνο οι μπάτσοι που θέλησαν να το παίξουν άντρες για πρώτη φορά στη ζωή τους;     

No comments:

Post a Comment