as

as

Friday, December 21, 2018

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2019

 
Σε λίγες μέρες από σήμερα θα μας αφήσει και το 2018. Καλό, κακό, μέτριο, καταραμένο, μικρή σημασία έχει πλέον. Ζούμε σε μία ρευστή εποχή όπου όλα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα, επομένως το παρελθόν δεν έχει θέση στο αύριο. Με τη βοήθεια χαρτιών, μάγων, γκουρού και διάφορων ουσιών, μπορείς να ξέρεις τι θα σου ξημερώσει το σωτήριο έτος 2019. Καζαμίας 2019.

Ιανουάριος: Οι πρώτες μέρες του νέου έτους βρίσκουν την Ελλάδα χωρίς μνημόνια, ενώ και οι πολίτες βλέπουν τις τσέπες τους γεμάτες ευρώ. Όλοι είναι χαμογελαστοί στους δρόμους, ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τη χώρα σε κάτι μεταξύ Καναδά και Νιγηρίας, η οικονομία ανθίζει, το ελατήριο έχει εκτιναχθεί, περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Από τα τέλη του Γενάρη, χιλιάδες ξένοι, κυρίως Γερμανοί, Σουηδοί και Άγγλοι πτυχιούχοι, έρχονται μαζικά στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά και οι Έλληνες, που δεν είναι ρατσιστές, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους δεχτούν και να τους εξηγήσουν τα μυστικά της καθημερινότητας που κάνουν τον πολιτισμό αυτής της χώρας τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Φεβρουάριος: Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και ένα μικρό House Of Cards ξεκινάει. Ο Πάνος Καμμένος, με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει, δηλώνει δύο μέρες πριν πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Μία μέρα μετά, δηλώνει πως τον επισκέφτηκε ένας άγγελος στον ύπνο του και του είπε να κάτσει στα αυγά του γιατί χωρίς Καμμένο θα μπουκάρουν οι Τούρκοι. Ο Τσίπρας ψάχνει τους βουλευτές για να φτάσει το μαγικό νούμερο 151 και την ίδια ώρα χιλιάδες αγέρωχοι μακεδονομάχοι, πεζοί αλλά και πάνω σε άλογα, εκφράζουν την οργή τους στο Σύνταγμα γιατί δεν δέχονται η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να μετατραπεί σε Βόρεια Μακεδονία.

Μάρτιος: Μετά από πολλές ζυμώσεις και μπόλικο παρασκήνιο, ανακοινώνεται η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μαζί με εκείνες των ευρωπαϊκών και των αυτοδιοικητικών το Μάιο του 2019. Ο Τσίπρας ποντάρει στην ακαταμάχητη βλακεία του ελληνικού λαού που θα μπερδέψει τις κάλπες ενώ ο Κούλης ενισχύει το κέντρο της Νέας Δημοκρατίας με το Νίκο Μιχαλολιάκο, μία απρόβλεπτη κίνηση που αποθεώνεται από όλα τα σοβαρά ΜΜΕ και αποστομώνει οριστικά όσους λένε ότι η Νέα Δημοκρατία φλερτάρει με την ακροδεξιά. Το Ποτάμι αλλάζει όνομα και μετατρέπεται σε Ρυάκι και ο Καμμένος εμφανίζεται στη Βουλή ντυμένος Λεωνίδας, με αποτέλεσμα να αποθεωθεί από τους 300.

Απρίλιος: Παρά την ήττα που γνώρισε στις λεπτομέρειες με 8-0 στο γήπεδο της Σεβίλλης, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη μεγάλη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα του στις 18/4/2019. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει πίστη και αισιοδοξία για την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στους ημιτελικούς του Europa League. Ο έμπειρος προπονητής των ερυθρόλευκων Τάκης Λεμονής δηλώνει πως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αρκεί να μπει ένα γρήγορο γκολ. Πράγματι, το γκολ μπαίνει στο τέταρτο λεπτό! Ο Χέσους Νάβας εκτελεί εύστοχα το πέτσινο πέναλτι που έδωσε ο διεθνής Βούλγαρος διαιτητής Ατανάσιο Τζίλοφ και ο Καραπαπάρας, με κάτι που μοιάζει με αγγλικά, ψάχνει να μάθει ποιος τηλεφώνησε στον Γιούνκερ.

Μάης: Προεκλογικός πυρετός σε ολόκληρη τη χώρα. Παρά τις έγκυρες δημοσκοπήσεις της ΕΡΤ που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 6 μονάδες και του ΣΚΑΙ που δείχνουν τη ΝΔ να έχει προβάδισμα 24 μονάδων, η μάχη είναι αμφίρροπη. Ο Κούλης υπόσχεται επίδομα χιλίων ευρώ σε όσους αντέξουν να ακούσουν ομιλία του Άδωνι για περισσότερα από τρία λεπτά, αλλά ο πανούργος Τσίπρας κάνει μία μαγική ντρίπλα λίγες μέρες πριν τις κάλπες που του χαρίζει την πρωτιά: Δεσμεύεται ότι θα δώσει μακεδονικό μέρισμα ύψους 5 (πέντε) ευρώ σε όσους διαφωνούσαν με τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι επιτροπές του μακεδονικού αγώνα μιλάνε για ξεφτίλα το βράδυ και μέχρι τις 7 το πρωί είναι όλοι στα ΑΤΜ.

Ιούνιος: Ο ελληνικός τουρισμός θριαμβεύει και φέτος και αυτό λέει πολλά από μόνο του. Στις πρώτες μέρες του μήνα, έρχεται ο Τραμπ μαζί με τον Πούτιν για ένα τριήμερο στη Μύκονο και ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο. Σύμφωνα με τις συντηρητικές εκτιμήσεις της νέας κυβέρνησης, αναμένονται πάνω από 157 εκατομμύρια τουρίστες το 2019. Είναι γνωστό ότι στις περισσότερες παραθαλάσσιες μπατανίες γίνεται χαμός από τουρίστες προηγμένων χωρών που πάνε για λίγες μέρες να απολαύσουν τις πανέμορφες ακτές και τα υπέροχα φαγητά. Είναι επίσης γνωστό, ότι κανένας δεν θα ήθελε να ζήσει μόνιμα σε ένα μέρος γεμάτο με υποανάπτυκτους καθυστέρακες και ένα κράτος που θέλει να σου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Ιούλιος: Οι καύσωνες κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική επικράτεια και όλοι φοβούνται για νέες πυρκαγιές. Η Ελλάδα όμως είναι, πλέον, μία σύγχρονη και άρτια οργανωμένη χώρα που έχει βγει από τα μνημόνια και διαθέτει μία ισχυρή κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία κάθε απρόοπτο. Για παράδειγμα, οι Slayer ακυρώνουν ξαφνικά την εμφάνιση που είχαν προγραμματίσει στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν άγρια επεισόδια στα Εξάρχεια μεταξύ μεσήλικων thrashαδων και αστυνομίας. Τη λύση δίνει με προσωπικές ενέργειες ο νέος υπουργός Πολιτισμού Μάκης Μπαλαούρας, φέρνοντας στη θέση τους το Μίκη Θεοδωράκη, γιατί στην Ελλάδα δεν φοβόμαστε να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους.

Αύγουστος: Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

Σεπτέμβριος
: Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2018-19 από τον ΠΑΟΚ, το μόνο που μένει για να εκτοξευτεί η Θεσσαλονίκη είναι η λειτουργία του μετρό. Με αφορμή την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο Τσίπρας κόβει την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τον Πρίγιοβιτς, που έρχεται εκτάκτως στην πόλη γιατί έχει πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι κάτοικοι της πόλης είναι περήφανοι και δηλώνουν πως είναι το πιο όμορφο μετρό του κόσμου και εσύ προσπαθείς να τους εξηγήσεις ότι, μετά από τόσα χρόνια κοροϊδίας, θα έπρεπε να εξεγερθούν και να τιμωρήσουν όλους τους πολιτικούς που τους έλεγαν ψέματα και αυτοί σε λένε “άσε ρε φιλαράκι τώρα” και καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

Οκτώβριος
: Το πολιτικό/στρατιωτικό παιχνίδι χοντραίνει στη γειτονιά μας. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του στρατηγού Φράγκου, του Αρτέμη Σώρρα, του Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Νότη Σφακιανάκη, της Ελένης Μενεγάκη, της Ελένης Λουκά και της Βίκυς Καγιά, η Τουρκία διαλύεται! Ο γέροντας Παΐσιος πηγαίνει ταμείο μετά από δεκαετίες κουβά, επικρατεί πανζουρλισμός στα social media και όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ανατείλει η νέα παγκόσμια υπερδύναμη που ακούει στο όνομα “Γκρις”. Ο τίγρης προλαβαίνει τον Σαββίδη, ανακοινώνει αμέσως τη μεταφορά της τζάμπα Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη και μετά την εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ από τη Λαμία πηγαίνει ο ίδιος να επιθεωρήσει τα έργα.

Νοέμβριος: Τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα όσο πιστεύαμε. Μετά τη διάλυση της Τουρκίας το μεγαλύτερο μέρος της πηγαίνει στο Ιράν, ένα μικρότερο στο Ιράκ και ότι απέμεινε πάει στο νεοσύστατο κράτος του Κουρδιστάν. Η Ελλάδα παίρνει τα 3 της, ως συνήθως. Σα να μην έφτανε αυτό, δημιουργείται και ένα νέο κρατίδιο στα βόρειο-ανατολικά σύνορα της χώρας με την ονομασία Πρώην Τουρκική Δημοκρατία της Θράκης. Νέα συλλαλητήρια ξεσπούν με κύριο σύνθημα “Η Θράκη είναι ελληνική”, γιατί μπορεί να βρισκόμαστε στο Νοέμβρη του 2019 αλλά πόσοι νομίζεις ότι ξέρουν πως η Θράκη, η Μακεδονία και η Ήπειρος είναι γεωγραφικές περιοχές που ανήκουν ταυτόχρονα σε πολλές χώρες και όχι σε μία;

Δεκέμβριος
: Το προεκλογικό μέρισμα σε συνδυασμό με το μακεδονικό μέρισμα και τις νέες στρατιωτικές δαπάνες που προέκυψαν εκτάκτως, μετά τη διάλυση της Τουρκίας, οδηγούν σε απότομη αύξηση του δημόσιου χρέους. Η Ελλάδα αναγκάζεται να υπογράψει ένα μικρό μνημόνιο με τους εταίρους που θα διαρκέσει μέχρι το 2369 με πολύ ευνοϊκούς όρους που θα τους ζήλευαν όλοι. Ο Τσίπρας ανακοινώνει το νέο μνημόνιο από το Βερολίνο, γιατί στο Καστελόριζο έχει λίγο κρύο αυτή την εποχή. Οι επιτυχίες του μνημονίου φαίνονται αμέσως: Η ανεργία πέφτει στο 9% γιατί φεύγουν από τη χώρα άλλο 1 εκατομμύριο πολίτες και το 2020 θα είναι σίγουρα η χρονιά μας. Άντε και του χρόνου...

No comments:

Post a Comment