as

as

Sunday, December 22, 2019

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2020


Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε οριστικά το 2019 οφείλουμε να ετοιμαστούμε από τώρα για το σωτήριο έτος 2020. Τώρα που έχει επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα και η Ελλάδα μοιάζει πιο δυνατή από ποτέ στα μάτια των σοφών Ελλήνων ψηφοφόρων χρειάζεται να εστιάσουμε στο μέλλον και να αφήσουμε πίσω μας το χτες. Φτιάξε ένα τσάι με μαγικά βοτάνια, άναψε ένα σωστό τσιγάρο και μάθε από σήμερα τι σου ξημερώνει το αύριο. Κυρίες και κύριοι, αυτό που όλες/όλοι περιμέναμε: Καζαμίας 2020.

Ιανουάριος: Η θετική αύρα του νέου έτους φαίνεται από το ξεκίνημα: Εκατοντάδες ιδιωτικές νέες σχολές τένις ανοίγουν σε κάθε μέρος της ελληνικής επικράτειας και οι ώριμοι πενηντάρηδες το παίζουν Τσιτσιπάδες γιατί, σε περίπτωση που το ξεχάσατε, οι νέοι στην Ελλάδα όλο και λιγοστεύουν αλλά αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Σημαντικές εξελίξεις παρατηρούνται και στην εξωτερική πολιτική με τον Κούλη να ακυρώνει ξαφνικά τη συμφωνία των Πρεσπών και με μία τρομερή πρωτοβουλία, που δείχνει το μεγαλείο του ανδρός, αναγνωρίζει τους γείτονες σαν σκέτο Μακεδονία, με την ελληνική πλευρά να διατηρεί το Μακαιδωνεία. Είναι προφανές ότι η ελληνική αριστεία προσπερνά κάθε εμπόδιο και ετοιμάζεται, μετά από χρόνια, να κατακτήσει την κορυφή στο παγκόσμιο στερέωμα.

Φεβρουάριος: Ολόκληρη η φίλαθλη Ευρώπη παρατηρεί με κομμένη ανάσα τη μάχη για την κατάκτηση της συγκλονιστικής φετινής Σούπερ Λίγκας. Τα παραρτήματα του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟΚ δείχνουν τον υποτακτικότερο εαυτό τους στον αγωνιστικό χώρο για τα ερχόμενα πλέι οφ και η κυβέρνηση, θέλοντας να διασφαλίσει την ισότητα και τη διαφάνεια, μετά από τυχαία συνάντηση του παραπρωθυπουργού Βαγγέλη Μαρινάκη με τον υπάλληλό του Λευτέρη Αυγενάκη ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα. Στην ΑΕΚ, όλα πηγαίνουν καλά μέχρι να έρθει μία αναπάντεχη ήττα στο Βόλο που αναγκάζει τον Μελισσανίδη να επιθεωρήσει εκτάκτως τα καζανάκια στην Αγιά Σοφιά ενώ στον μπασκετικό ΠΑΟ ο DPG σκέφτεται να φέρει για προπονητή τον Αμερικάνο Alexis Papaxelas.

Μάρτιος: Στα πλαίσια της γιγάντωσης του ΣΥΡΙΖΑ και της καθιέρωσής του σαν τη μεγάλη μνημονιακή αριστερή παράταξη ο Τσίπρας συνεχίζει την καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών. Σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις ηλικίες 60-85 για δύο λόγους: Πρώτον, σε περίπτωση που το ξεχάσατε, οι νέοι στην Ελλάδα όλο και λιγοστεύουν αλλά αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Δεύτερον, σε αυτές τις ηλικίες μπορείς να υπόσχεσαι ότι θέλεις χωρίς να χρειάζεται να το υλοποιήσεις γιατί το Αλτσχάιμερ θερίζει και κανένας δεν θα σου ζητήσει το λόγο. Ξεκινούν οι πρόβες για τον εορτασμό της ελληνικής επανάστασης που θα γίνει το 2021 τέτοια εποχή. Η κομψή Γιάννα Αγγελοπούλου ντύνεται Μπουμπουλίνα, στο πιο μοντέρνο, και κλέβει την παράσταση ενώ απαρατήρητος περνάει ο Μπογδάνος που ντύνεται γιουσουφάκι.

Απρίλιος: Μετά από πολύωρες και επιτυχημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Πούτιν, Τραμπ, Άσαντ και Ερντογάν αποφασίζεται ομόφωνα η συνέχιση του πολέμου στη Συρία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει την εξέλιξη και υπενθυμίζει ότι δεν θέλει άλλους πρόσφυγες στα μέρη της. Στην Ελλάδα κυριαρχούν οι ψύχραιμες φωνές στο προσφυγικό: Η ειδική αναλύτρια γεωστρατηγικής Δόμνα Μιχαηλίδου αποκαλύπτει τα μυστικά της συμφωνίας των μεγάλων ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος αποκτά, επιτέλους, τη δική του στήλη με τίτλο “Ελληνική Σήψη” στο sdna. Οι ψηφοφόροι του μαθαίνουν το παγκόσμιο σχέδιο συνωμοσίας που επιδιώκει να αλλοιώσει τον ελληνικό μπολιτισμό γιατί όλοι ξέρουμε ότι το όνειρο κάθε ατόμου που γεννήθηκε στη Δαμασκό είναι να μετακομίσει σε ένα καταυλισμό στο Κιλκίς και τα Γιαννιτσά.

Μάιος: Η επική συνέντευξη του Κούλη στον Χατζηνικολάου κατακτά με άνεση τον τίτλο της πιο σκληρής κουβέντας όλων των εποχών ανάμεσα σε πολιτικό και δημοσιογράφο και κερδίζει το βραβείο “Πωςτονπετσόκοψεςέτσιρεμαλάκα” στο φεστιβάλ ελληνικής χαζομάρας που διοργανώνει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο μέγας χορηγός αυτής της λαμπρής εκδήλωσης είναι το Noor one. Όχι, δεν κάνουμε λάθος φίλε αναγνώστη. Μιλάμε για το γνωστό/άγνωστο πλοίο – καμάρι της ελληνικής επιχειρηματικότητας που παλεύει με νύχια και με δόντια να επιβιώσει και να διακριθεί σε ένα δύσκολο και ιδιόμορφο τομέα, όπως είναι το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών. Πριν την εκδήλωσή έχουμε ενός πολιτισμένου λεπτού σιγή για τους νεκρούς της υπόθεσης.

Ιούνιος: Ο Πρόεδρος Τραμπ καταγγέλλει την παγκόσμια απάτη περί κλιματικής αλλαγής σε δημόσια ομιλία του στη Νέα Υόρκη και αποθεώνεται. Την ίδια ώρα, υπόσχεται να κτίσει ένα τεράστιο τοίχος γύρω από το Μιζούρι για να προστατεύσει τις ΗΠΑ από τους Μεξικανούς εισβολείς. Μπορεί βέβαια να μην συνορεύει η πολιτεία του Μιζούρι με το Μεξικό αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μην αναγνωρίσουμε την πολιτική ευφυΐα του Ντόναλντ και των δαιμόνιων ψηφοφόρων του. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έρχεται εκτάκτως στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά και να μιλήσουν για την πράσινη ανάπτυξη ενώ λεωφορείο του ΟΑΣΘ μπαίνει στο ρεκόρ Γκίνες: Καταφέρνει, με χαρακτηριστική άνεση, να χωρέσει 753 επιβάτες και να αποδείξει πως όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση, όλα είναι πιθανά.

Ιούλιος: Η τουριστική περίοδος είναι στα φόρτε της και στα ελληνικά αεροδρόμια γίνεται χαμός παρόλο που η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 8 βαθμούς. Αυτή τη φορά, δεν είναι μόνο οι τουρίστες που έρχονται για να απολαύσουν την ελληνική θάλασσα. Είναι και οι νέες και οι νέοι της χώρας που έφυγαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και τώρα επιστρέφουν μαζικά! Όλες και όλοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να πάρουν το ΚΕΑ ή να βρουν μία δουλειά με 400-500 ευρώ το μήνα και έναν εργοδότη να είναι συνέχεια πάνω από το κεφάλι τους γιατί “το αφεντικό ξέρει”. Εκτός από το οικονομικό, σημαντικό ρόλο στην επιστροφή των νέων παίζει και το σύγχρονο προφίλ της ελληνικής κοινωνίας με προοδευτικά μυαλά τύπου Γεωργιάδη και Βορίδη που είναι πανέτοιμα να οδηγήσουν τη χώρα πίσω στο 1950.

Αύγουστος: Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

Σεπτέμβριος: Το ελατήριο της οικονομίας έχει εκτιναχθεί για τα καλά και αυτό αναμένεται να πιστοποιηθεί και στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τις γνωστές δημοκρατικές ευαισθησίες του, επιβλέπει τα μέτρα ασφαλείας σε ένα από τα τανκς που έχει επιστρατεύσει η ελληνική αστυνομία για να διαφυλάξει την τήρηση της τάξης, αλλά τα μεγάλα νέα προκύπτουν από την ομιλία του πρωθυπουργού: Το πολύπαθο μετρό της Θεσσαλονίκης τελικά θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2037! Κανένα πρόβλημα. Όλοι ξέρουν ότι η εμετική κυριαρχία του χριστιανισμού έχει φέρει τη Θεσσαλονίκη σε τέτοια επίπεδα απάθειας που, αν δεν δώσει κάποιος διαιτητής ένα ανάποδο πέναλτι, δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση για κανένα θέμα που σχετίζεται με την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Οκτώβριος: Άλλο ένα ανεξήγητο θαύμα παρατηρείται στην ελληνική επικράτεια. 15 μήνες μετά την εκλογή της αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ και δεν υπάρχει κανένας γραφιάς/δημοσιογράφος/εκπρόσωπος της νεοφιλελέ κουλτούρας που να μην έχει διοριστεί στο καταραμένο ελληνικό δημόσιο που παρασιτεί εις βάρος του ιδιωτικού τομέα. Από ότι φαίνεται, η υπέρτατη τελειότητα της ελεύθερης αγοράς και τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην εξέλιξη του πολιτισμού είναι για τους άλλους, όχι για εμάς. Εντύπωση προκαλεί η δήλωση-προφητεία του Κώστα Καραμανλή, την ώρα που τσακίζει κάτι κοψίδια σε ταβέρνα στις Σέρρες, πως η Ελλάδα στο μέλλον θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο από το παρελθόν. Κορυφαίες προσωπικότητες του πνεύματος προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα λόγια του ανδρός.

Νοέμβριος: Ο Μάρκος Σεφερλής ετοιμάζεται να κρεμάσει τα θεατρικά παπούτσια του. Στην τελευταία συνέντευξη αναφέρει ότι είχε όλη την καλή διάθεση να συνεχίσει τις παραστάσεις για ακόμη ένα χρόνο, αλλά οι τελευταίες αντικειμενικές έρευνες έδειξαν ότι στο χώρο της κωμωδίας οι Έλληνες προτιμάνε τα δημόσια παραληρήματα on camera του Σάββα Θεοδωρίδη κάθε Κυριακή. Ο Γιώργος Ανατολάκης παίρνει τη θέση που έμεινε κενή μετά τη φυγή του Τάσου Μητρόπουλου στην αθλητική εκπομπή του Open TV, η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει νέα εκπομπή στον ΑΝΤ1 μαζί με το Λάκη Λαζόπουλο ενώ την ίδια ώρα ένας νέος και σχετικά άγνωστος ηθοποιός από την Πολίχνη της Θεσσαλονίκης σαρώνει τα βραβεία στα φεστιβάλ του εξωτερικού. Όλα δείχνουν ότι ένα νέο καλλιτεχνικό αστέρι γεννιέται.

Δεκέμβριος: Ο τελευταίος μήνας μιας συγκλονιστικής χρονιάς από κάθε άποψη. Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων δίνουν το παράδειγμα και εκφράζουν, ενωμένοι και αγκαλιασμένοι, τις ευχές τους στον ελληνικό λαό. Ο κύριος Αυγολέμονος, που έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο καθιερωμένο του διάγγελμα αναφέρει ότι η πολιτική είναι άθλημα για αρχόντους και όχι για λινάτσες ενώ η τεράστια οικονομική άνοδος οδηγεί τους Έλληνες να κλείνουν διακοπές στην Ελβετία για να κάνουν 5-10 χριστουγεννιάτικα μεροκάματα και μαζέψουν τα λεφτά για τους απλήρωτους λογαριασμούς. Η κυβέρνηση δίνει εφοπλιστικό μέρισμα για να τονώσει την αγορά και να δώσει ένα χαρτζιλίκι σε αυτούς που το έχουν ανάγκη αυτές τις εορταστικές μέρες. Και του χρόνου με υγεία και λιγότερη βλακεία..


No comments:

Post a Comment