as

as

Saturday, August 7, 2021

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ


Για να λέμε την αλήθεια, κλιματική αλλαγή ΔΕΝ υπάρχει. Το κλίμα δεν αλλάζει σε κάτι ουδέτερο, άγνωστο και απροσδιόριστο, που ίσως δεν είναι κάτι αρνητικό και μπορούμε να το διαχειριστούμε και άλλα τέτοια όμορφα.

Αυτό που υπάρχει είναι υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο πλανήτης γίνεται όλο και πιο ζεστός, με γρήγορους ρυθμούς και αυτό έχει επιπτώσεις στους πάντες και τα πάντα. Λουλούδια, φυτά, δέντρα, κοράλλια, νερά, ψάρια, πουλιά, έντομα, ερπετά, ζώα και άνθρωποι πρέπει να μάθουν να ζουν και να επιβιώνουν σε ένα (πολύ) θερμότερο μέρος. Η επιστήμη πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες γεωμηχανικής για να περιορίσει τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και στοχεύει να δοκιμάσει νέα κλιματικά μοντέλα για να αντισταθμίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι που μένουν σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες χρησιμοποιούν καθημερινά air condition και ανεμιστήρες για να αντέξουν τη ζέστη.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα ψάχνει κάτι καλύτερο μέσω της προηγμένης τεχνολογίας, όταν η λύση είναι μπροστά της εδώ και χιλιάδες χρόνια: Χρειαζόμαστε δέντρα. Γιατί; Δεν είναι απλά όμορφα αισθητικά, αλλά αποτελούν πηγή ζωής. Τα δέντρα εκπέμπουν οξυγόνο που χρειαζόμαστε για να αναπνεύσουμε, καταπολεμούν την υπερβολική ζέστη, παρέχουν σκιά, μειώνουν τις πλημμύρες, βελτιώνουν τη διατήρηση του εδάφους, προστατεύουν την ποιότητα του νερού και παρέχουν τροφή, προστασία και κατοικία για πουλιά και θηλαστικά. Εκτός από αυτά, αναχαιτίζουν την επιβλαβή ρύπανση από τον άνθρακα που προκαλεί την κλιματική αλλαγή και καθαρίζουν τον αέρα. Είναι στον πλανήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια, ξέρουμε τι προσφέρουν και πόσο χρήσιμα είναι, αλλά εμείς επιμένουμε να καίμε και να καταστρέφουμε τα δέντρα. Πόσο πιο μαλάκας μπορεί να γίνει ο άνθρωπος;

No comments:

Post a Comment