as

as

Wednesday, September 28, 2022

ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ



Δεν περιμέναμε τις χτεσινές εκλογές στην Ιταλία, που πιθανότατα θα σχηματίσουν την πιο δεξιά κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, για να το καταλάβουμε. Φυσικά και η Μελόνι δεν είναι Μουσολίνι, όπως υποστηρίζουν κάτι γραφικοί τύποι που αδυνατούν να ερμηνεύσουν την εποχή.

Η Μελόνι πιθανότατα θα αποδειχτεί μία ιταλική εκδοχή της δεξιάς που κυβερνάει εδώ και χρόνια στην Ουγγαρία, αυτής που νίκησε πρόσφατα στη Σουηδία και εκείνης που παραλίγο θα έπαιρνε την εξουσία στη Γαλλία.

Η δεξιά ανεβαίνει στην εξουσία διότι η αριστερά εδώ και χρόνια είναι πιο αφοπλισμένη, συμβιβασμένη και ενσωματωμένη απο ποτέ, χωρίς να έχει ούτε ίχνος διάθεσης να αλλάξει τα πράγματα. Αριστερά στην εποχή μας είναι κάτι άχρωμα, άοσμα και αποστειρωμένα politically correct τσιτάτα που προωθεί το σύστημα και δεν έχουν καμία τάση ανατροπής. Αυτό που επιβεβαίωσαν οι ιταλικές εκλογές είναι το εξής: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αρέσει στους λαούς της Ευρώπης. Είναι ένα βαρύ, ψυχρό, αποκρουστικό και απωθητικό οικονομικό κατασκεύασμα που ελέγχεται πλήρως από 30-40 πρόσωπα που δεν αντιπροσωπεύουν τους λαούς και με το πέρασμα των χρόνων αλλάζουν καρέκλες μεταξύ τους. Τα παραδείγματα είναι δεκάδες: 

Ο Ντράγκι ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το 2011 έως το 2019 και το 2021 έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας. Η σημερινή πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας το 2013 και η πορεία της είναι γεμάτη σκιές και ερωτηματικά. Για παράδειγμα, ο μικρότερος γιος της ήταν υπεύθυνος στην αμερικανική εταιρία McKinsey που εμπορεύεται όπλα. Σήμερα, όλη η Ευρώπη ξοδεύει τεράστια ποσά για αγορά όπλων με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εκτός αυτού, επί των ημερών της φον ντερ Λάιεν έγινε μία σύμβαση πολλών εκατομμυρίων με την McKinsey χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Για να καταλάβουμε πόσο άθλια είναι η κωμωδία που βλέπουμε, η φον ντερ Λάιεν τότε προσέλαβε την Κάτριν Σούντερ, πρώην σύμβουλο της ως αναπληρώτριά της, για να επιβλέπει το τμήμα προμηθειών όπλων του γερμανικού υπουργείου! Το θέμα πήρε διαστάσεις στη Γερμανία και η Εθνική Υπηρεσία Ελέγχου εξέφρασε ανησυχίες για σπατάλη δαπανών και νεποτισμό στο υπουργείο Άμυνας από το 2015 έως το 2016. Συμπέρασμα; Οι ηγέτες της Ευρώπης είναι ένα αποστειρωμένο γκρουπάκι από τραπεζίτες, λομπίστες και τις μαριονέτες τους.

Αυτό το γκρουπάκι ζει μέσα σε περιφραγμένη και αλεξίσφαιρη γυάλα, δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, θεωρεί ότι η οικονομία πρέπει να είναι στην κορυφή της πυραμίδας και να καθορίζει όλες τις πολιτικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα, οι λαοί της Ευρώπης ετοιμάζονται για ένα χειμώνα με συνεχόμενες διακοπές ρεύματος. Στη Γαλλία, ειδικά ενεργειακά δελτία θα μεταδίδονται από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα και θα ενημερώνουν τους Γάλλους πως να αποφεύγουν τις διακοπές ρεύματος. Σας φαίνεται ακραίο; Σύντομα, θα έχουμε τέτοια νέα και στην Ελλάδα.
Κάπως έτσι, ο τρόπος λειτουργίας της Ευρώπης δημιουργεί όλο και περισσότερους εχθρούς, όλο και περισσότερους σκεπτικιστές, όλο και περισσότερους που βλέπουν ότι το καράβι πάει στα βράχια και δεν έχουν καμία διάθεση να πνιγούν επειδή η βλακεία έχει κυριαρχήσει. 

Να υπενθυμίσω κάπου εδώ ότι πριν από όλες τι εκλογές που διεξάγονται στα κράτη μέλη της Ευρώπης, το ψευδοδίλλημα που παρουσιάζεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ είναι πάντοτε το ίδιο: «Αν δεν βγούμε εμείς (όπου εμείς το όποιο αριστερό, κεντρώο, δεξιό κόμμα ή το κάθε εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπό που πειθαρχεί πλήρως στις ελίτ της Ευρώπης) θα βγουν οι φασίστες».

Καμία συναίσθηση για τις εξωφρενικές οικονομικές ανισότητες, καμία διάθεση αυτοκριτικής, καμία ανάληψη ευθύνης, κανένα σημάδι αλλαγής πλεύσης, καμία άλλη εναλλακτική. Ε, με αυτά τα μυαλά που κουβαλάει η Ευρώπη φίλε αναγνώστη, κάποτε θα πάρουν την εξουσία οι αληθινοί φασίστες, όχι αυτοί που λανσάρουν τα σημαιάκια της χώρας τους για καμιά ψήφο παραπάνω, και αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι αυτή. Η Ευρώπη στρώνει το δρόμο προς το φασισμό, τον αναγνωρίζει ως πρόταση εξουσίας και όταν έρθει η ώρα θα τον αγκαλιάσει και θα πορευτεί μαζί του με χαρά διότι οι ελίτ της ΕΕ θα κάνουν ότι χρειάζεται για να επιβιώσουν.




No comments:

Post a Comment