as

as

Saturday, August 27, 2022

ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ


Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όσες και όσους δεν κατάλαβαν τι έγινε χτες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σε αυτές και αυτούς που πιστεύουν ότι με ένα φακελάκι κάθε 4 χρόνια θα κάνουν τη διαφορά και θα αλλάξουν ριζικά τις ζωές και την καθημερινότητά τους.

Είναι μία μέρα σταθμός για το απόλυτο και απολαυστικό ξεβράκωμα της αυτοαποκαλούμενης ελληνικής δημοκρατίας και το so called δημοκρατικό πολίτευμα. Λίγες ώρες πριν λοιπόν, μάθαμε από τα πλέον επίσημα χείλη, δηλαδή από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων ότι η ΕΥΠ, η ΕΛ.ΑΣ και η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούν κόσμο για πολιτικούς λόγους, εθνική ασφάλεια, τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα, κατασκοπεία, ταυτοποίηση στόχων και άλλους αδιευκρίνιστους λόγους. Μιλάμε δηλαδή για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που παρακολουθούνται καθημερινά, κάποιοι από αυτούς και με σύγχρονα λογισμικά κατασκοπείας όπως το Pegasus ή το Predator που έχει πουληθεί σε κρατικούς φορείς χωρών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης υπερασπίστηκε στην απολογιστική ομιλία του τη νομιμότητα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι παρά το νόμιμο της διαδικασίας υπήρξε «υπηρεσιακή αστοχία» και είπε ότι παρακολουθήσεις γίνονται παντού και από όλες τις κυβερνήσεις. Φαινόταν από το ύφος του ότι θα μπορούσε να πει πολλά για το θέμα των νόμιμων και παράνομων υποκλοπών αλλά δεν το έκανε γιατί η βόμβα έσκασε στα χέρια του. Ο Τσίπρας είπε ότι επί των ημερών του η ΕΥΠ παρακολουθούσε μόνο άτομα που είναι ύποπτα για τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα και όχι βουλευτές και υπουργούς. Αν όμως μέλη του οργανωμένου εγκλήματος μιλούσαν με βουλευτές και υπουργούς τότε τους άκουγαν και αυτούς, ανοίγει παρένθεση, κάνουν και τέτοια Κυρ Παντελή μου οι νομοταγείς βουλευτές και υπουργοί, ερωτηματικό, κλείνει παρένθεση.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για παρακρατικό μηχανισμό του Μεγαρου Μαξιμου και μίλησε για βουλευτές, παράγοντες του πολιτικού βίου και δημοσιογράφους που παρακολουθούνται επί των ημερών Μητσοτάκη. Ο Κουτσούμπας υπενθύμισε τις καταγγελίες για συνακροάσεις στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ το 2016, 2017, 2020 και 2022, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και είπε ότι γίνονται παρακολουθήσεις για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους εδώ και χρόνια από την ΕΥΠ, την ΕΛ.ΑΣ, μεγαλοεπιχειρηματίες και ξένες μυστικές υπηρεσίες. Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι ζούμε στην κοινωνία του καπιταλισμού της παρακολούθησης. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το 2015, την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών, τον παρακολουθήσαν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ του είχε πει «Δεν παρακολουθώ Έλληνες πολίτες, εκτός από ξένους που μιλάνε με Έλληνες».

Ο Βελόπουλος ανέφερε τη δήλωση του νέου διοικητή της ΕΥΠ που ουσιαστικά ήταν μία δήλωση που έλεγε «Όλοι παρακολουθούνται και δεν εξαιρείται κανείς». Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν μέσα στη Βουλή χτες από τους αρχηγούς των κομμάτων. Το αντιλαμβάνεσαι φίλε αναγνώστη; Δεν ήταν διαρροές, αναρτήσεις από κομματικά τρολ και άρθρα από στρατευμένους δημοσιογράφους. Δεν ήταν μία τυπική κουβέντα για ένα απλό πολιτικό σκάνδαλο. Δεν ήταν η ανακάλυψη της Αμερικής. Ήταν μια ξεκάθαρη ομολογία ενοχής για το σάπιο πολιτικό περιβάλλον της αστικής «δημοκρατίας» που φοβάται και τη σκιά του διότι γνωρίζει ότι είναι βουτηγμένο στη διαπλοκή, την απάτη και τους εκβιασμούς. Ένα περιβάλλον που δεν γίνεται να αλλάξει, παρά μόνο να καταστραφεί.

No comments:

Post a Comment