as

as

Saturday, December 24, 2022

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2023



Το κείμενο-ευαγγέλιο για την επόμενη χρονιά, οι πιο ορθολογικές προβλέψεις όλων των εποχών, η συνήθεια που έγινε λατρεία. Ο Καζαμίας είναι και φέτος εδώ για να κάνει τη διαφορά. Οι εκτιμήσεις για το ερχόμενο έτος βασίζονται στον άχαστο συνδυασμό της παρατήρησης των αστρικών σωμάτων, της αποκρυπτογράφησης των προφητειών του Νοστράδαμου πριν από 500 χρόνια, στο πλαίσιο των σημερινών παγκόσμιων γεγονότων βεβαίως βεβαίως, και της βαθιάς γνώσης της ελληνικής κωμικοτραγικής πραγματικότητας.

Ας μην χρονοτριβούμε όμως: Ανάψτε ένα τσιγάρο για 3 φίλους, δέστε τη ζώνη ασφαλείας σας και δείτε τι μας περιμένει.

Ιανουάριος: Το Qatargate συνεχίζεται. Οι επισταμένες και πολύμηνες έρευνες των βελγικών αρχών έφεραν αποτέλεσμα: Συλλαμβάνονται τα 2/3 της ελληνικής Βουλής για οικονομικές απάτες, δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δυστυχώς, οι ψηφοφόροι των απατεώνων διαφεύγουν τη σύλληψη γιατί οι Βέλγοι δικαστές τους αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό της βλακείας. Οι Έλληνες ολιγάρχες και οι δημοσιογραφικές μαριονέτες τους υψώνουν το φλάμπουρο της επανάστασης και όλα δείχνουν ότι τώρα θα γίνει το grexit, που δεν έγινε όταν έπρεπε, γιατί οι κουτόφραγκοι δεν έχουν καμία δουλειά να μπλέκονται στα εσωτερικά της χώρας μας και να φυλακίζουν αυτούς που εξέλεξε ο σοφός ελληνικός λαός. Η Εύα Καϊλή, σαν νέα Μπουμπουλίνα, καλεί την ιστοσελίδα το Έθνος σε ξεσηκωμό και μπροστάρηδες σε αυτή την ελπιδοφόρα απόπειρα ανεξαρτησίας αναλαμβάνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Φεβρουάριος: Μετά το καλάθι του νοικοκυριού, αυτό το ριζοσπαστικό μέτρο που μόνο ένας δαιμόνιος πρώην τηλεπωλητής νανογιλέκων θα μπορούσε να σκαρφιστεί για να ρίξει ανεβάζοντας τις τιμές στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, το καλάθι παιχνιδιών στο οποίο συμμετείχαν οι αλυσίδες παιχνιδιών και το εορταστικό καλάθι που κράτησε καθηλωμένες στα τάρταρα τις τιμές σε σοκολάτες, μελομακάρονα, δίπλες, γαλακτομπούρεκα, κουραμπιέδες, τσουρέκια και βασιλόπιτες, έρχονται νέα καλάθια. Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Γαυρενάκης ανακοινώνει το καλάθι του στοιχηματζή που θα περιέχει 20 προβλέψεις κάθε μήνα για να πάνε ταμείο ακόμη και όσοι έχουν αποκτήσει ερωτική σχέση με τον κουβά ενώ η κυβέρνηση περιμένει το πράσινο φως από την Εκκλησία ΑΕ για να καθιερώσει και το καλάθι του ναρκομανή γιατί την περίοδο των γιορτών εκτοξεύτηκαν οι τιμές της κόκας και αυτό είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει. Σκέψεις και για έκτακτο drug pass 80 ευρώ για τη νεολαία.

Μάρτιος: Κλιμακώνονται οι άγριες συγκρούσεις στην Ουκρανία και η Δύση δεν σταματάει να μετρά επιτυχίες τόσο στο στρατιωτικό μέτωπο, όσο και στο μέτωπο της οικονομίας. Τα στρατεύματα του μονίμως συναχωμένου Ζελένσκι μετά την επανάκτηση της Χερσώνας, της Κριμαίας, του Ντονμπάς και της Αγίας Πετρούπολης ετοιμάζονται για την τελική μάχη ενάντια στο ρωσικό διάβολο που θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Όλα δείχνουν ότι εκεί που απέτυχε ο Χίτλερ και ο Ναπολέων, θα πετύχει μια μαριονέτα των ΗΠΑ και η Δύση θα κάνει δική της την Κόκκινη Πλατεία για να ανοίξει εκεί το νέο στρατηγείο του ΝΑΤΟ που θα πουλάει και vegan σπαλομπριζόλες. Ο ακούραστος πρόεδρος Μπάιντεν, γεμάτος ορμή και αποφασιστικότητα, δηλώνει ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τους Ευρωπαίους συμμάχους και η Ευρώπη, που ξέρει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, ανακοινώνει νέο πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου στα 599 ευρώ/MWh. Νικάμε αδέρφια.

Απρίλης
: Όλος ο πλανήτης έχει πέσει με τα μούτρα και προσπαθεί νυχθημερόν να ερμηνεύσει την παλιά τετράστιχη προφητεία του Νοστράδαμου: «Ο αντίχριστος πολύ σύντομα εξολοθρεύει τους τρεις, Είκοσι επτά χρόνια ο πόλεμος θα διαρκέσει. Οι άπιστοι είναι νεκροί, αιχμάλωτοι, εξόριστοι. Με αίμα, ανθρώπινα σώματα, νερό και κόκκινο χαλάζι να σκεπάζουν τη γη». Οι περισσότεροι ειδικοί αναλυτές θεωρούν ότι πάμε ολοταχώς για ένα νέο και ολοκληρωτικό Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στον οποίο θα εμπλακεί μετά από λίγο και η Κίνα. Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική και θα γίνει πραγματικός χαμούλης σε όλον τον πλανήτη, αλλά σύμφωνα με τον έγκυρο Κώστα Νικολακόπουλο η προφητεία μιλάει για τον ανελέητο εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Μητσοτάκη-Μαρινάκη και τα 27 πρωτοσέλιδα εναντίον του Κούλη που θα αναγκαστούν να βγάλουν τα Παραπολιτικά μέχρι να γίνουν οι ελληνικές εκλογές.

Μάιος: Μήνας εκλογών για τη γειτονική Τουρκία. Ο δαιμόνιος Ερντογάν επιλέγει τις πρόωρες εκλογές και έχει τους λόγους του να το κάνει. Αυτός είναι ο μόνος «δημοκρατικός» τρόπος να παρακάμψει το νόμο που ορίζει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν μπορεί να εκλεγεί για τρίτη φορά, εκτός εάν πρόκειται για πρόωρες εκλογές. Η επικρατέστερη ημερομηνία φαίνεται να είναι η 14η Μαΐου, αλλά υπάρχει πιθανότητα να διεξαχθούν και στις 29/5 με τον Ερντογάν να ντύνεται Μωάμεθ ο Πορθητής. Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ με μία αστραπιαία κίνηση διαλύει κάθε αμφιβολία περί κλίματος τρομοκρατίας που στοχεύει στην επανεκλογή του: Προσλαμβάνει εκτάκτως 500 χιλιάδες μπάτσους για να σιγουρευτεί ότι οι Τούρκοι πολίτες θα κάνουν το πατριωτικό καθήκον τους και θα ψηφίσουν Ερντογάν δαγκωτό. Η Ευρώπη χαιρετίζει την αξιοθαύμαστη δημοκρατική πρωτοβουλία του Ταγίπ και η αμέμπτου ηθικής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η Κομισιόν θα συνεργαστεί μαζί του. Η γαλλική τηλεόραση καλεί τον Μιχάλη «Κορωπί» Δημητρακόπουλο για νέο σχόλιο.

Ιούνιος: Ήρθε η ώρα της δημοκρατίας! Η μαγική τετραετία του Χατζηδάκη (όλε), της Κεραμέως (όλε) του Πάτση (όλε, όλε) και των υπόλοιπων αρίστων φτάνει στο τέλος της. Ο σοφός ελληνικός λαός παίρνει 12,49 ευρώ vote pass και καλείται για άλλη μία φορά να δείξει τα διαπιστευτήρια του στην κάλπη. Οι συνταξιούχοι έχουν συγκεντρωθεί από τα χαράματα έξω από τα εκλογικά τμήματα για να κάνουν στη χώρα αυτό που δεν μπορούν να κάνουν στις γυναίκες τους ενώ τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε μεγάλο υπαρξιακό δίλλημα γιατί δεν ξέρουν αν προτιμούν ΝΔ ή Κασιδιάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τα επόμενα ΟΧΙ που θα μετατραπούν ταχύτατα και περήφανα σε ΝΑΙ, ο Ανδρουλάκης ψάχνει να βρει στελέχη που να μην έχουν μιζωθεί, το ΚΚΕ θα πάρει άνετα ένα 2-3% παραπάνω λόγω Λούμπεν αλλά θα ερμηνευτεί σαν λαϊκός και ταξικός ξεσηκωμός, ο Βαρουφάκης μπαίνει οριακά στη Βουλή με μπλουζάκι Metallica και ο Βελόπουλος ξεπουλάει τις κηραλοιφές. Στις δεύτερες εκλογές γίνεται συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και όλα είναι πανέτοιμα για την επόμενη χρεοκοπία.

Ιούλιος: Μετά την, πιο άνετη πεθαίνεις, κατάκτηση της Μόσχας από την Ουκρανία, η Δύση επιδιώκει να θεμελιώσει καλές σχέσεις με τη σατανική Ρωσία και αποσύρει όλες τις οικονομικές κυρώσεις που είχε επιβάλλει μετά την εγκληματική ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας Σιλβέστερ Σταλόνε ζητάει δημόσια συγγνώμη για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Πούτιν το προηγούμενο διάστημα αλλά και για την προκλητική απόπειρα επέκτασης της Ρωσίας δίπλα στις ΝΑΤΟικές βάσεις. Ο Αμπράμοβιτς ενεργοποιείται ξανά στο χώρο του ποδοσφαίρου και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη αγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με 666 εκατομμύρια ευρώ και βάζει αμέσως ψηλά τον πήχη: Η πρώτη του λέξη είναι самодостаточность (αυτάρκεια), πουλάει τον Κωνσταντέλια στη Νότιγχαμ Φόρεστ και ανανεώνει άμεσα το συμβόλαιο του Μπράντον Τόμας για άλλα 10 χρόνια. Στη θέση της Μαρίας Γκοντζάρεβα έρχεται η Μαρία Ζαχάροβα και ο Μάκης Γκαγκάτσης αντικαθίσταται από τον Τέλη Μυστακίδη (αυτό για λίγους).

Αύγουστος
: Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

Σεπτέμβριος: Μπορεί να φαίνεται σαν ψέμα αλλά είναι πραγματικότητα. Το μετρό της Θεσσαλονίκης, αυτό που θα γινόταν το 2012, είναι έτοιμο! Καλά, δεν είναι εντελώς έτοιμο, ας πούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο. Δηλαδή μπορεί να μην εκτελούνται ακόμα δρομολόγια, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τους μίζερους, τους κακεντρεχείς και τους γκρινιάρηδες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι άνοιξαν οι σταθμοί, μπήκαν οι ταμπέλες, κατέφτασαν οι συρμοί και βγήκαν οι selfies που θα μαζέψουν likes στα social media. Φήμες λένε ότι ο πρωθυπουργός Νίκος Δένδιας θα έρθει στα εγκαίνια της ΔΕΘ με το μετρό αλλά τελικά προτιμάει να έρθει με το ιδιωτικό τζετ του Εμίρη του Κατάρ για να ξορκίσει τις σκιές περί χρηματισμού Ελλήνων πολιτικών με βρώμικο αραβικό χρήμα και ταυτόχρονα να τιμήσει την εκλογική κλάση της Θεσσαλονίκης που έστειλε πολιτικούς τιτάνες τύπου Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη στις Βρυξέλλες για να διδάξουν τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες της μίζας και του λαδώματος.

Οκτώβριος: Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος πάσχει από μια μυστηριώδη ασθένεια που τον αναγκάζει, εδώ και μήνες, να στέλνει όπλα στην Ουκρανία αλλά αυτά να καταλήγουν σε πολέμαρχους, λαθρέμπορες και μεγάλα κεφάλια του οργανωμένου εγκλήματος στις 4 γωνιές του πλανήτη. Περίεργα πράγματα. Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δημοσιοποιεί τις κουβέντες που είχαν στην τελευταία τους συνάντηση όπου ο ηγέτης των ΗΠΑ του είπε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τελειώσει ο καταστροφικός Β Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα στο 1945. Σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους, οι συνομιλίες που αποκάλυψε ο Κινέζος πρόεδρος είναι προϊόν υποκλοπών που πραγματοποίησαν Έλληνες αξιωματούχοι της ΕΥΠ οι οποίοι έχουν το απαραίτητο know how μετά την παρακολούθηση της μισής Ελλάδας και είναι στην ευχάριστη θέση να εξάγουν τεχνογνωσία και να διαφημίσουν το όνομα της τιμημένης πατρίδας μας.

Νοέμβριος: Αν και η θερμοκρασία έχει αγγίξει τους 53 βαθμούς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα ανώτερα στελέχη της Κομισιόν δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την κλιματική αλλαγή και οι λαοί δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το μέλλον της ανθρωπότητας. Για άλλη μία φορά, βγαίνει μπροστά ο Γάλλος πρόεδρος. Ο Μακρόν κάνει διάγγελμα με σορτσάκι Κόλο Μουανί και μπλούζα Εμπαπέ και καλεί τον γαλλικό λαό να δείξει ψυχραιμία γιατί δεν είναι κάτι περίεργο ένας καύσωνας στο Παρίσι Νοέμβρη μήνα. Οι ειδικοί αναλυτές ψάχνουν και πάλι τη λύση στις προφητείες του Νοστράδαμου διότι αυτός είναι ο άνθρωπος που προέβλεψε ότι το 2023 οι θερμοκρασίες θα ανέβαιναν περαιτέρω και η στάθμη της θάλασσας θα έφτανε σε απροσδόκητα επίπεδα. Έλεγε ο μεγάλος χαρακτηριστικά «Τα ζωντανά ψάρια της Μαύρης Θάλασσας θα βράσουν»… «Όταν η Ρόδος και η Γένοβα θα λιμοκτονήσουν, ο ντόπιος λαός για να τα κόψει θα κοπιάσει».

Δεκέμβριος: Προς το τέλος του 2023, γίνονται πραγματάκια. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στον πλανήτη μας, δηλαδή η βλακεία σκέπαζε τα πάντα, η στοιχειώδης νοημοσύνη παρέμενε είδος προς εξαφάνιση, οι πλούσιοι γινόταν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, ξαφνικά μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες που κρύβουν τον κίνδυνο μιας ολικής αποσταθεροποίησης. Νέος Πάπας αναλαμβάνει από το πουθενά ο Μάριο Ντράγκι και ο Φραγκίσκος πηγαίνει στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι αρχικοί φόβοι για επικράτηση ενός χαοτικού κλίματος που θα οδηγήσει σε παγκόσμια αναταραχή, γενικευμένα μπάχαλα και τον ερχομό της αναρχίας καταρρίπτονται άμεσα καθώς η Εκκλησία ΑΕ και οι τράπεζες έχουν πολλά κοινά στον τρόπο λειτουργίας τους και ασπάζονται την ίδια φιλοσοφία. Κατά τα άλλα, αν το 2023 πηγαίναμε εβδομάδα με εβδομάδα, το 2024 θα πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα. Άντε και του χρόνου…




No comments:

Post a Comment