as

as

Thursday, April 6, 2023

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙΑ


10-12 χρόνια πριν, το βαθύ ελληνικό κράτος ανέλαβε με μία συντονισμένη προσπάθεια να ξεθάψει το πτώμα του ναζισμού, να το ντύσει με πατριωτική ενδυμασία, να του προσφέρει δημοσιότητα και να του αποδώσει ένα σεβαστό ποσοστό της δικαιολογημένης μνημονιακής οργής για τους δικούς του λόγους.

Οι αναφορές στα πρωτοσέλιδα των μεγάλων εφημερίδων, οι συχνές παρουσίες στελεχών της Χρυσής Αυγής στα κανάλια των ολιγαρχών, το γνωστό πολιτικό πλυντήριο του "καλησπέρα-καλησπέρα" να μιλάει με τον Μιχαλολιάκο στους Πρωταγωνιστές και άλλα πολλά έδειχναν ότι κάποιοι θέλουν να φέρουν τους ναζί στα πράγματα.

Όσες και όσοι κατέβαιναν στους δρόμους εκείνα τα χρόνια, έβλεπαν στις συμπεριφορές των ειδικών μονάδων της ελληνικής αστυνομίας (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΥΑΤ, ΔΕΛΤΑ) χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε φασιστικές ομάδες. Ήταν κοινό μυστικό στην πιάτσα ότι η ΕΛ.ΑΣ είχε άψογη συνεργασία με τους ναζί, τους έδινε πληροφορίες, λειτουργούσε σαν επίσημη προστασία και σε κάθε τοπική οργάνωση υπήρχαν και κάποιοι μπάτσοι. Λίγο αργότερα, ήρθε και η αριθμητική επιβεβαίωση στις διπλές εκλογές του 2012 και του 2015: Στα χακί ΜΑΤ (ομάδες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ) της Αθήνας, η Χρυσή Αυγή απολάμβανε αστρονομικά ποσοστά που έφτασαν μέχρι και το 40%, όταν το εκλογικό ποσοστό της στην ελληνική επικράτεια ήταν γύρω στο 6-7%.

Σήμερα όμως δεν υπάρχουν αυτά τα ζητήματα, αν και η εκτροπή προς το φασισμό εξακολουθεί να είναι ορατή σαν σενάριο, διότι η αστική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Αυτό που υπάρχει, είναι η πρεμούρα της ΝΔ να μην κατέβει στις κάλπες το κόμμα του Κασιδιάρη, όχι γιατί ξαφνικά αντιλήφθηκε το ναζιστικό κίνδυνο, αλλά γιατί δεν θέλει να χάσει ψήφους από τα ακροδεξιά της στις ερχόμενες εκλογές. Και ξαφνικά, σκάει η εξής είδηση: Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Τάσος Κανελλόπουλος, αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος Κασιδιάρη, προκειμένου να παρακαμφθεί η απαγόρευση συμμετοχής του στις εκλογές.

Δηλαδή, ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να προασπίζει τη νομιμότητα, μετατρέπεται σε μπροστινό του Κασιδιάρη για να τον οδηγήσει ξανά εντός Βουλής. Με λίγα λόγια, ένας πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι η καλύτερη απόδειξη γιατί το ελληνικό κράτος χρειάστηκε τόσο χρόνο για να ανακαλύψει το έργο της ναζιστικής οργάνωσης. Και μπορεί σήμερα να τους πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα σκορπώντας απογοήτευση στην "πατριωτική" νεολαία που πίστεψε ότι θα κάνει επανάσταση μαζί με μπράβους, μπάτσους και δικαστικούς, αλλά είναι βέβαια ότι όταν τους χρειαστεί θα τους επαναφέρει ξανά στο πολιτικό προσκήνιο.


No comments:

Post a Comment