as

as

Thursday, March 23, 2023

ΣΤΟ ΝΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Τελικά φίλε αναγνώστη, λεφτά υπάρχουν στο ελληνικό κράτος. Για την ακρίβεια, λεφτά υπάρχουν, και μάλιστα πάνω από επτά (7) ολόκληρα δισεκατομμύρια, αλλά σε αυτή τη ζωή όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Και ποια λέτε να ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα του ελληνικού κράτους για το σωτήριο έτος 2022; Δεν ήταν να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, όπως γιατρούς και νοσηλευτές, ή να δημιουργήσει ΜΕΘ στον πολύπαθο κλάδο της Υγείας. Δεν ήταν να ενισχύσει τις σχολικές υποδομές με προσλήψεις και εργασίες συντήρησης ή ψηφιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού στα σχολεία, τις ανώτερες και ανώτατες σχολές.

Δεν ήταν ούτε καν να φροντίσει ότι τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο ταλαιπωρημένο δίκτυο δημόσιων μεταφορών και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Ελλάδα επέλεξε να ξοδέψει τα περισσότερα λεφτά από ΟΛΕΣ τις χώρες που συμμετέχουν στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, κατά αναλογία προς το ΑΕΠ της (3,54%), περισσότερα και από τις ΗΠΑ (3,46%)! Τι δουλειά έχει η, εδώ και 13 χρόνια πλήρως χρεοκοπημένη, Ελλάδα μετά από 3 μνημόνια, εκτόξευση της ανεργίας, μαζική φυγή των νέων και συνεχόμενες πολιτικές ακραίας λιτότητας να ξοδεύει ένα κάρο λεφτά, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;

Για να προστατευθεί από την Τουρκία θα απαντήσουν οι τηλεορασόπληκτοι, αλλά guess what και η Τουρκία είναι (ακόμη) μέλος του ΝΑΤΟ και ξόδεψε μόλις το 1,37% του ΑΕΠ της. Η Ελλάδα θέλει να αποδείξει ότι είναι η πιο πιστή χώρα των Βαλκανίων στα ταραγμένα γεράκια της αστερόεσσας και ενισχύει τις ΗΠΑ στον κρίσιμο πόλεμο που διεξάγουν με τη Ρωσία στην Ουκρανία. Αυτή είναι η περιβόητη αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, αυτή είναι η άψογη συνεργασία, αυτός είναι ο διπλωματικός σχεδιασμός. Οι ΗΠΑ λένε στους ντόπιους εξουσιαστές «Πηδήξτε» και αυτοί απαντάνε «Πόσο ψηλά;»

Την ίδια ώρα, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί είναι ο τομέας με τις περισσότερες νόμιμες, ημινόμιμες και παράνομες προμήθειες-μίζες, επομένως όταν μαθευτούν τα αστρονομικά ποσά που πήγαν σε μεσάζοντες και παρατρεχάμενους, τα προηγούμενα οικονομικά σκάνδαλα θα μοιάζουν με κλέψιμο γκοφρέτας από περίπτερο. Τα γράφω από τώρα, όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, απλά έχω βαρεθεί να βλέπω Έλληνες να πέφτουν από τα σύννεφα..

No comments:

Post a Comment