as

as

Thursday, January 4, 2024

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2024


Οι πολυάριθμες επιτυχημένες προβλέψεις του παρελθόντος δείχνουν το δρόμο και με υποχρεώνουν να φτάσω το επίπεδο προσωπικής συγκέντρωσης σε δυσθεώρητα ύψη για να αποκαλύψω και τις φετινές προφητείες χωρίς φόβο και πάθος. Σωστά καταλάβατε οι παλιότεροι αυτής της ιντερνετικής γωνιάς, ήρθε η ώρα για τη συνήθεια που έγινε λατρεία: 

Ο Καζαμίας είναι και φέτος εδώ για να κάνει τη διαφορά. Θα γίνει κάτι αυτό τον Αύγουστο; Πότε θα τιμηθεί η Εύα Καϊλή για όσα πρόσφερε στο τρισένδοξο έθνος των Ελλήνων; Τι θα ευχηθεί ο Sleepy Joe στον αντίπαλο του στις αμερικανικές εκλογές του 2024; Καπνίστε ή ατμίστε κάτι ποιοτικό και δείτε τι σας (μας) περιμένει στο μέλλον…

Ιανουάριος: Το Ισραήλ συνεχίζει να εξασκεί το δημοκρατικό δικαίωμά του στην αυτοάμυνα ισοπεδώνοντας ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας αμάχους, γυναίκες, παιδιά, γιατρούς, δημοσιογράφους και, μερικές φορές, και κάποιον μαχητή της Χαμάς για το ξεκάρφωμα, με την πλήρη υποστήριξη του αυτοαποκαλούμενου ελεύθερου κόσμου, that is to say οι ΗΠΑ, τα νησιά Φίτζι, τα νησιά Μάρσαλ και λοιπές ιστορικές υπερδυνάμεις που εκφράζουν ίσως και το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Την ίδια ώρα, το Ιράν συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά του απέναντι στις ΗΠΑ χωρίς να απαντάει στο κρίσιμο ερώτημα γιατί η ιρανική επικράτεια έχει περικυκλώσει τις δημοκρατικές αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στην περιοχή διακινδυνεύοντας την ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ολέθριο παγκόσμιο πόλεμο.

Φεβρουάριος: Τα πρώτα αποτελέσματα στην καθημερινή μάχη που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εναντίον της ακρίβειας είναι γεγονός. Μπορεί να μην υπάρχει καμία μείωση στις τιμές των προϊόντων αλλά οι αυξήσεις τους για το 2024 δεν θα υπερβαίνουν το 20% και αυτό είναι μία τεράστια επιτυχία που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Σύμφωνα με τους σπεσιαλίστες της αγοράς και τα επίσημα κυβερνητικά χείλη, οι αυξήσεις οφείλονται στην άνοδο του ενεργειακού κόστους, τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον πόλεμο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, τις δηλώσεις του Λουτσέσκου, το βάψιμο της Βούλτεψη και τον σημαντικό κίνδυνο έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες στην Ισλανδία, επειδή το μέγεθος της υπόγειας διείσδυσης μάγματος και ο ρυθμός με τον οποίο κινείται είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είχε μετρηθεί προηγουμένως στην περιοχή.

Μάρτιος: Φουντώνει η μάχη για την κατάκτηση της Σούπερ Λίγκας και όλοι ξέρουμε ότι στον ελληνικό ποδοσφαιρικό πόλεμο τα πάντα επιτρέπονται. Και επειδή δεν αρκούν οι πληρωμένοι πολιτικοί, οι πληρωμένοι δικαστικοί, οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι, οι πληρωμένοι τηλεκριτικοί και οι πληρωμένοι οπαδοί στην ελληνική επικράτεια, ο υγιής ανταγωνισμός επεκτείνεται στο εξωτερικό. Μετά την απόκτηση της Νότιγχαμ Φόρεστ (Αγγλία) και της Ρίο Άβε (Πορτογαλία) από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γιάννης Aλαφούζος αγοράζει το 20% του Sky UK, ο Ιβάν Σαββίδης, πάντα μέσω skype, χτυπάει το λιμάνι της Βάρνας (Пристанище Варна) που είναι η μεγαλύτερη λιμενική εγκατάσταση στη Βουλγαρία και ο Δημήτρης Μελισανίδης ανοίγει ένα ολοκαίνουριο πρακτορείο του ΟΠΑΠ απέναντι από το Πατριαρχείο της Κωσταντινούπολης για συμβολικούς λόγους.

Απρίλης: Σαλονικάρα μόνο εσύ! Μετά τα εγκαίνια που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στις τρύπες, τα βαγόνια, τα σχέδια, τους μουσαμάδες, τις τουαλέτες και τους σταθμούς, το Μετρό Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει και τις ράγες της βασικής του γραμμής. Πλήθος περήφανων Θεσσαλονικέων που αγνοούν τη λέξη «αξιοπρέπεια» αγγίζουν τις ράγες με τα χέρια τους και βγάζουν αναμνηστικές selfies για να θυμούνται αυτές τις συγκινητικές στιγμές. Παράλληλα με αυτά τα πρωτότυπα εγκαίνια, η πόλη βρίσκεται στα καλύτερά της: Μετά την έναρξη των έργων για το σωτήριο Fly Over, το κυκλοφοριακό έμφραγμα στον περιφερειακό ανταγωνίζεται την κίνηση που συναντάς στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μόσχα. Η νύφη του Θερμαϊκού κοιτάζει στα μάτια μερικά από τα πιο ξακουστά αστικά κέντρα του πλανήτη και δικαιώνεται η μαζική απάθεια των κατοίκων της και ο συντηρητισμός που την κρατάει καθηλωμένη στο 1950.

Μάιος: Με ένα συγκλονιστικό βίντεο, ο Στέφανος Κασελάκης αποχαιρετάει θαυμαστές, followers, groupies, επικοινωνιολόγους και τους υπάλληλους της αμερικανικής πρεσβείας που τον βοήθησαν να κάνουν το όνειρο του πραγματικότητα και να ηγηθεί ενός «αριστερού» ελληνικού κόμματος χωρίς να έχει καμία σχέση, καμία δράση, κανένα γραπτό κείμενο ή έστω κάποια ομιλία που να πιστοποιεί μια μακρινή συγγένεια με αυτόν τον πολιτικό χώρο. Ο Στέφανος αποφασίζει να επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν τις ευρωεκλογές για να ανοίξει μαζί με τον Τάιλερ xasapotaverna που θα σερβίρει και μαγειρευτά φαγητά στο Μαϊάμι. Την ίδια ώρα, γνωστός Ρουμάνος συνθέτης υψώνει την ευρωπαϊκή κούπα στα επίσημα νεόκτιστου γηπέδου μετά από τον συναρπαστικό τελικό κόντρα στον Άγιαξ και χατ τρικ του Ντεσπότοφ. Είναι μία βουλγάρικη δικαίωση πολλών ετών που προκαλεί μαζικό παροξυσμό στον ασπρόμαυρο κόσμο.

Ιούνιος: Η μεγάλη μας πατρίδα (τι ποια είναι αυτή;) Ευρώπη, ετοιμάζεται για τη γιορτή της δημοκρατίας στη μεγαλύτερη υπερεθνική ψηφοφορία στον κόσμο, καθώς το εκλογικό σώμα ξεπερνά σε αριθμό τα 400 εκατομμύρια. Πρώην αθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, παρατράγουδα της trash TV και κάθε είδους προκομμένοι celebrities είναι έτοιμοι να πιάσουν από τα μαλλιά τους αστρονομικούς μισθούς που προσφέρει η θητεία στο ευρωκοινοβούλιο και να τοποθετήσουν τα νέα, μη εκλεγμένα, κουμάντα των ευρωπαϊκών θεσμών, δηλαδή τους νέους υπαλλήλους των τραπεζών, των λόμπι και των πολυεθνικών εταιρειών τύπου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που θα διασφαλίσουν ότι η ΕΕ θα συνεχίσει με κάθε κόστος να είναι μαριονέτα των ΗΠΑ, χωρίς καμία διάθεση να αντιληφθεί το νέο γεωπολιτικό σκηνικό και τις καινούργιες ισορροπίες που διαμορφώνονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ιούλιος: Μετά τις περσινές πυρκαγιές στο δάσος της Δαδιάς και τη Ρόδο, που έκαψαν με την άνεσή τους όσα δέντρα ήθελαν να κάψουν, φέτος είναι η σειρά του Ιονίου και της Θεσσαλίας. Οι πρώτες φωτιές ξεκινάνε στην δυτική Κέρκυρα και ενώ όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση πυρόσβεσης θα είναι επιτυχημένη και θα καεί μόνο το μισό νησί, ένα νέο μέτωπο εμφανίζεται ξαφνικά στην Ηγουμενίτσα, από εκεί περνάει στα Γιάννενα, επεκτείνεται στα Τρίκαλα, αγγίζει τη Λάρισα και τελικά σβήνει στον Παγασητικό Κόλπο του Βόλου. Οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες δεν έχουν σχηματιστεί, τα βασικά αντιπυρικά έργα δεν έχουν γίνει και τα ΜΜΕ συμφωνούν με την άποψη του πρωθυπουργού που θεωρεί ως μόνο υπεύθυνο την κλιματική αλλαγή. Τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης εμφανίζονται και πάλι όταν ανακοινώνει έκτακτο fire pass στους κατοίκους των πυρόπληκτων πόλεων.

Αύγουστος: Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

Σεπτέμβριος: Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζι Πινγκ επισκέπτεται τη φετινή ΔΕΘ και οι ακροκεντρώοι, ακροδεξιοί και τηλεπωλητές νανογιλέκων που έχουν μαζευτεί στο υπουργικό συμβούλιο διοργανώνουν μία αξέχαστη υποδοχή στη Θεσσαλονίκη, αναγκάζοντας τον πλανητάρχη Κινέζο να δηλώσει ότι πρώτη φορά βλέπει τόσους καπιταλιστές μαζεμένους να θέλουν να του γλείψουν τα φρύδια. Εκτός αυτού, 5 υπουργοί της κυβέρνησης παραιτούνται γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά με τους μισθούς από τα υπουργιλίκια και αποφασίζουν να γίνουν ντελιβεράδες μπας και δουν άσπρη μέρα. Όσο για τα χρέη της ΝΔ προς τις τράπεζες, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει εκτάκτως να διαγραφούν με ειδική ρύθμιση. Η επίσημη γραμμή του κόμματος στην ερώτηση «αν προκαλεί την κοινωνία;» είναι ότι αυτά κρίθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και συμφώνησε το 41%.

Οκτώβριος: Όλα δείχνουν ότι η περσινή εκδήλωση προς τιμήν του θαυματουργού πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ήταν μόνο η αρχή και θα μετατραπεί σε ετήσιο θεσμό που θα προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και θα βοηθήσει στην αύξηση του τουρισμού. Μετά από σχετική ψηφοφορία, η ελληνική βουλή ανακοινώνει το αποτέλεσμα: Για το σωτήριο έτος 2024, το τιμώμενο πρόσωπο είναι η Εύα Καϊλή που θα τιμηθεί για όλα όσα πρόσφερε στο τρισένδοξο έθνος μας και την τεχνογνωσία της στη διαχείριση αραβικών εμβασμάτων χωρίς να έχει κανένα απολύτως προσωπικό όφελος. Η εκδήλωση γίνεται στην ίδια αίθουσα που χρηματίζεται και οι εκλεκτοί παρευρισκόμενοι διακρίνονται για την τιμιότητα και την ανιδιοτέλεια που τους χαρακτηρίζει: Οι 90 στους 100 μπήκαν φτωχοι στο χώρο της πολιτικής και σήμερα έχουν λιγότερα από 30 ακίνητα ο καθένας.

Νοέμβριος: Μήνας εκλογών για τη σύμμαχο, φίλη, προστάτιδα και κινητήρια δύναμη του αυτοαποκαλούμενου ελεύθερου κόσμου και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στους δύο υποψηφίους προέδρους. Από τη μία μεριά, το καμάρι των Δημοκρατικών, η αλεπού της πολιτικής και ο άνθρωπος των επικίνδυνων πολεμικών αποστολών Τζο Μπάιντεν. Είναι στο άνθος της ηλικίας του, οδηγεί τις ΗΠΑ ορμητικά στη νέα εποχή και προσφέρει άφθονα διασκεδαστικά βιντεάκια στους χρήστες του διαδικτύου. Από την άλλη μεριά, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ πανέτοιμος για νέα fake news και τόνους βλακείας που θα μεταφερθεί ταχύτατα σε όλο τον πλανήτη. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο Sleepy Joe δείχνει τη δημοκρατική κουλτούρα που τον χαρακτηρίζει και εύχεται καλό αγώνα στον αντίπαλο του Ρίτσαρντ Νίξον.

Δεκέμβριος: Τα νέα περιστατικά βίας στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας-Νίκη Βόλου οδηγούν αναπόφευκτα σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Κλείνουν για 2,5 εβδομάδες τα τσιπουράδικα σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλίας, αλλά παραμένουν ανοιχτές οι ταβέρνες και τα κωλόμπαρα. Η διάσπαση της ελληνικής Αριστεράς και οι καθημερινές «συντροφικές» μαχαιριές για χρήμα και εξουσία γίνονται reality στο CNN με τίτλο «Μαζί Ποτέ», οι ακροδεξιοί γελωτοποιοί της ΝΔ σώζουν μετανάστες στα νερά του Αιγαίου με μπλουζάκια «Ελλάδα Τουρκία Συμμαχία», ο Γεραπετρίτης έχει αρχίσει (επιτέλους) να ισιώνει μετά τις απανωτές υποκλίσεις στον Ερντογάν και ο Κουτσούμπας γίνεται admin στο luben. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο καθημερινός διαγωνισμός βλακείας. Αν το 2023 σας φάνηκε ζόρικο και γεμάτο στρες, το 2024 θα μοιάζει με ταινία τρόμου που δεν λέει να τελειώσει. Άντε και του χρόνου…

No comments:

Post a Comment