as

as

Saturday, August 3, 2019

ΓΙΑΝΝΑ ΜΕ ΧΛΑΜΥΔΑ, ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ



Στις 15/5/2000 διορίστηκε από τον Κώστα Σημίτη ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004” η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στα τέλη Ιουλίου του 2019, δηλαδή δεκαπέντε (15) ολόκληρα χρόνια μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε στη Γιάννα Αγγελοπούλου τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Μία σύντομη και πολύ εύστοχη περιγραφή της Ελλάδας είναι “Η χώρα που ποτέ δεν αλλάζει τίποτα”. Γιάννα με ΠΑΣΟΚ, Σημίτη και χλαμύδα, Γιάννα με ΝΔ, Κούλη και φουστανέλα. Γιάννα να έχουμε ρε παιδιά και όλα τα άλλα θα βρούμε.

Προφανώς, η Ελλάδα επιμένει σε σίγουρες και οικουμενικές λύσεις γιατί έχει μία τρομακτική αλλεργία στις αλλαγές. Δεν τις θέλει, τις θεωρεί σαν κάτι ξένο και αχρείαστο που θα έρθει και θα ανακατέψει τη ζωή της χωρίς λόγο. Για αυτό ξεμένει με τις Γιάννες. Για αυτό είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προχωρήσει σε διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Για αυτό και τρεις (3) οικογένειες κουμαντάρουν τη χώρα από το 1944 μέχρι το 2019: Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης. Και στη δεκαετία του '50, και στη δεκαετία του '70 και στη δεκαετία του '90 και πριν το millennium και μετά το millennium και πριν τη χρεοκοπία του 2010 και μετά τη χρεοκοπία του 2010.

Θέλετε να δούμε τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες; Τα ίδια άτομα εδώ και 40 χρόνια με μία μικρή προσθήκη από την Ανατολή. Θέλετε να δούμε τις πιο γνωστές τηλεπερσόνες; Τα ίδια άτομα από τότε που έγινε η ιδιωτική τηλεόραση, εδώ και 30 χρόνια. Να δούμε τους εθνικούς επαναστάτες; Τα ίδια άτομα εδώ και 60 χρόνια. Όσο πιο παλιά η επανάσταση που έκανες στο παρελθόν, τόσο πιο ακίνδυνη η αναφορά της στο παρόν. Η χώρα σαπίζει, αποσυντίθεται και μένει κλεισμένη στον εαυτό της σε μία εποχή που πρέπει να αλλάξει, να βγει από το καβούκι της και να δείξει αν μπορεί να σταθεί στα νέα δεδομένα.

No comments:

Post a Comment